FAREMNÍ PORÁŽKA…

Hyršov čp.2 345 06 Všeruby u Domažlic

FAREMNÍ PORÁŽKA HYRŠOV

Hyršov čp.2 
345 06 Všeruby u Domažlic

Telefon: +420 605 134 188
Web: www.faremniporazkahyrsov.com, www.balikmasa.cz
Facebook: plk

Maso ze Šumavy!
Na této farmě v šumavském Hyršově chovají především skot plemene aberdeen angus.
Maso z těchto jatečných zvířat se vyznačuje vysokým mramorováním, křehkostí, šťavnatostí a specifickou chutí. Je výborné k přípravě steaků, ale i ostatních masových specialit.

PEKAŘSTVÍ U SEBERŮ

Domažlická 182/13318 00 Plzeň

PEKAŘSTVÍ U SEBERŮ

Domažlická 182/13
318 00 Plzeň

Telefon: +420 603 190 365
Web: www.pekarstviuseberu.cz

Firma Pekařství u Seberů vznikla počátkem roku 1991, ale kořeny pekařského kumštu rodiny Seberů sahají již do dvacátých let minulého století.
Prioritou je zachování tradičního způsobu pečení kváskového chleba. Snaží se zachovávat recepturu našich předků. Kváskový chléb je jedinečný i v tom, že je pečený na uhlí. To mu dodává tu správnou chuť a kvalitu. Váha bochníku s "eskem" na vrchní kůrce je 1200g.
V roce 2015 zvítězili v soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje.

FYTOS

Ing. Pavel VoráčekSlovanská 138326 00 Plzeň

FYTOS

Ing. Pavel Voráček
Slovanská 138
326 00 Plzeň

Telefon:
Web:

Zahradnictví FYTOS, Ing. Voráček bylo založeno v roce 1991 "na zelené louce" nedaleko centra Plzně. Produkci „ovoce nejvyšší kvality“ zajišťujeme v intenzivních sadech ve Vlkově v podmínkách Integrované ochrany (certifikace SISPO). V současné době máme vysazeny, jabloně, třešně a slivoně, včetně pokusné plochy hrušní a meruněk. Cílem je zajištění produkce kvalitního ovoce s garancí původu a bezpečností produkce. Certifikací GLOBALGAP pro produkci ovoce zajišťujeme soustavnou kontrolu kritických bodů výroby. Produkce ovoce, skladování, třídění a balení je dle potřeb trhu – zákazníka. Pro uspokojení koncových spotřebitelů po chutném ovoci přímo od producenta provozujeme farmářský prodej „ze dvora“ konečným spotřebitelům (Sady ve Vlkově nad Lesy a Zahradním centru FYTOS v Plzni.

NEŽICHOVSKÁ MLÉKÁRNA

Belina s.r.o.Nežichov 8364 01 Toužim

NEŽICHOVSKÁ MLÉKÁRNA

Belina s.r.o.
Nežichov 8
364 01 Toužim

Telefon: +420 602 414 884
Web: www.biofarmabelina.cz

Od roku 2009 Nežichovské mlékárna zpracovává kravské mléko z vlastní produkce biofarmy. Denně je zpracováno přibližně 100 l mléka. Největším dílem se vyrábí čerstvé sýry, jogurty, tvaroh a ochucené sladké tvarohové krémy, žervé a pomazánky.
Všechny výrobky jsou vyráběny z pasterovaného mléka. Používáme šetrnou pasterizaci, kdy je mléko zahříváno na 72°C pod dobu 30 sekund a během procesu jsou zničeny nežádoucí mikroorganismy.'.chr(10).chr(13).'Při výrobě sýrů používáme mikrobiální syřidlo a při výrobě tvarohu je používáno pepsinové syřidlo.

POLABSKÝ MOŠT CIDER…

POLABSKÝ MOŠT s.r.o. Sídlo: Komenského nám. 54, 281 44 Zásmuky Provozovna: Chocenice 46, 28002…

POLABSKÝ MOŠT CIDER MAGNETIC APPLE

POLABSKÝ MOŠT s.r.o. 
Sídlo: Komenského nám. 54, 281 44 Zásmuky 
Provozovna: Chocenice 46, 28002 Břežany I. ,okres Kolín

Telefon:
Web: www.polabskymost.cz, www.magneticapple.cz

jablko nás přitahuje…a proto vyrábíme čerstvou jablečnou šťávu (polabský mošt) a z ní pak jemně perlivý, alkoholický nápoj dle vlastní receptury (cider magnetic apple).
Naše firma Polabský mošt, s. r.o., vznikla v roce 2011. Na podzim roku 2013 jsme v provozovně v regionu Kolína začali vyrábět jablečný odrůdový mošt, který nabízíme pod značkou POLABSKÝ MOŠT, a polosuchý jablečný cider, na trh uvedený jako CIDER MAGNETIC APPLE.
Snažíme se nejen, aby naše výrobky vynikaly svou chutí a kvalitou, ale také o zodpovědný přístup k výrobě i distribuci. Znamená to, že všechna jablka, která zpracováváme, pocházejí od českých sadařů, zejména z regionu středních Čech. V Čechách byly vyrobeny také veškeré obaly, které pro naše produkty používáme, od skla přes etiketu až po korunku. Výrobní proces u obou našich produktů též zahrnuje velký podíl ruční práce. Zde vycházíme především ze zkušeností s domácím moštováním, které nás vlastně k výrobě moštu a cideru přivedlo.

COUNTRY LIFE s.r.o.

Nenačovice 87266 01 Beroun 1

COUNTRY LIFE s.r.o.

Nenačovice 87
266 01 Beroun 1

Telefon: +420 311 712 406
Web: www.countrylife.cz

Společnost Country Life, s. r. o., byla založena na jaře v roce 1991 a byla první, kdo přinesl biopotraviny na český trh. Od počátku jsme chtěli pohlížet na zdravý životní styl komplexně. Nenabízet pouze prodej biopotravin a zdravé výživy, ale také tyto produkty sami pěstovat a vyrábět. Vařit s nimi a naučit i jiné, aby s nimi vařili. Pomoci lidem s praktickou změnou životního stylu a poskytovat informace o rady v této oblasti. Vzdělávat další odborníky v oboru. A to vše spojit s ekologicky hodnotami, které podle nás k harmonickému životnímu stylu nerozlučně patří.

FARMA LOUŽNÁ s.r.o.

Loužná 51 34101 Myslív – Loužná

FARMA LOUŽNÁ s.r.o.

Loužná 51 
34101 Myslív – Loužná

Telefon: +420 376 382 931
Web: www.farmalouzna.cz

Tato farmářská kuřata jsou kuřata s pozvolnými přírůstky za pomoci zkrmování celé pšenice s prodlouženou dobou výkrmu až na 68 dní věku s průměrnou hmotností od 2,5 až 4,5 kg živé hmotnosti, která jsou v Čechách jak vylíhnuta, tak i vykrmena. Jsou chována ve výkrmových prostorech s přirozenou intenzitou denního světla s malým počtem kusů, což významně přispívá k vytvoření pohodového a bez stresového výkrmového prostředí, s vysokou možností volného pohybu a zachování přirozeného chování hrabavé drůbeže.

PEKAŘSTVÍ BAYER s.r…

Slovanská 52301 00 Plzeň

PEKAŘSTVÍ BAYER s.r.o.

Slovanská 52
301 00 Plzeň

Telefon: +420 603 467 110, +420 731 167 900
Web:
Facebook: Pekařství Bayer

HOSPODÁŘSTVÍ HORNÍ…

Horní Kamenice 18345 62 Holýšov

HOSPODÁŘSTVÍ HORNÍ KAMENICE

Horní Kamenice 18
345 62 Holýšov

Telefon:
Web: www.zelenina-horni-kamenice.cz

Rodinné hospodářství se nachází v obci Horní Kamenici vzdálené cca 4 km od Holýšova okres Domažlice. Na vlastních polích pěstují brambory, česnek, zelí, cibuli, obilí, červenou řepu, mrkev, gigant, kmín a mák. Produkty prodávají přímo ze dvora nebo na různých prodejních akcích.

FARMA DIVIŠ

Chrášťovice 101 386 01 Strakonice

FARMA DIVIŠ

Chrášťovice 101 
386 01 Strakonice

Telefon: +420 725 003 241
Web: www.farmadivis.cz
Facebook: Farma Diviš ­ mlékárna Chrášťovice

Rodinná farma, nacházející se 10km u Jihočeských Strakonic. Zabývá se rostlinnou a živočišnou výrobou na pozemcích 1100ha v okolí obce Chrášťovice, kde se nachází i zhruba 100ks masného skotu Holštýnský skot a Simentál. Mlékárna byla založena v roce 2015 a zpracovává se zde mléko vlastních krav pro výrobu mléčných produktů.

RODINNÉ VINAŘSTVÍ…

Hana Bartoníková Mikulčice 238

RODINNÉ VINAŘSTVÍ BARTONÍKOVI

Hana Bartoníková
Mikulčice 238

Telefon: +420 731 159 010
Web: www.vinobartonik.cz
Facebook: Rodinné vinařství Bartoníkovi

Rodinné vinařství Bartoníkovi – Hana Bartoníková vychází z dlouholeté tradice prezentující typické malé slovácké vinařství orientované zejména na produkci malosériových vín při dosažení maximální kvality.
V současné době činí celková výměra osázených ploch našich vinic cca 7 ha. Tyto vinice se nacházejí na nejlepších polohách viničních tratí Stará hora v Moravské Nové Vsi, Kněžské v Mikulčicích a Kratiny v Lužicích. Veškerá výroba vína, realizovaná na moderních technologických provozech, pochází výhradně z hroznů vypěstovaných v našich vinicích. Výjimečnost našeho vinařství spočívá v orientaci na výrobu specialit z vína a hroznů. Naleznete u nás 100% hroznové mošty, vinné želé, vinnou kyselku – versuj, zákusky plněné vinným želé a v neposlední řadě i pravé belgické pralinky plněné vinným želé.

DĚDOLEJ

Dědolej s.r.o. Karla Steinera 13 318 00 Plzeň

DĚDOLEJ

Dědolej s.r.o.
Karla Steinera 13
318 00 Plzeň

Telefon: +420 776 896 168
Web: www.dedolej.cz
Facebook: Dědolej

Dědolej je plzeňský výrobce za studena lisovaných RAW olejůs bylinkami, RAW bezlepkové mouky a směsí pro pečení. Olej je lisován za studena pomocí šnekového lisu z kvalitních českých semen a bylin. Během lisování ani po něm nedochází k nadměrnému zahřívání oleje a nejsou používány ani chemické a konzervační prostředky. Olej po lisování pouze sedimentuje a je filtrován. Pro zlepšení chuti, vůněa trvanlivosti jsou lisována olejnatá semena společněs vybranými bylinkami. Ze semen zbavených oleje lisováním se melou bezlepkové mouky s bylinkami.

KRŮTÍ FARMA DRUHAZ…

Na červeném hrádku 793 264 01 Sedlčany

KRŮTÍ FARMA DRUHAZ s.r.o.

Na červeném hrádku 793 
264 01 Sedlčany

Telefon: +420 318 821 683
Web: www.krutifarma.cz

Hlavním předmětem činnosti farmy je chov, porážka a distribuce krůt, krůtího masa a výrobků z něj. V roce 2010 rozšířili sortiment o prodej kuřecího masa a kuřat a nově zařadili do nabídky bourané kachní maso výhradně z českých chovů a prodej ostatní chlazené i mražené drůbeže a králíků. Veškeré chovné i výrobní prostory i procesy jsou pod stálým veterinárním a hygienickým dozorem a v celé historii společnosti nedošlo k žádnému porušení směrnic a pravidel pro potravinářské provozy.
Krůtí maso a výrobky z něj jsou dodávány podle potřeb a přání zákazníka v podstatě jako zakázková výroba, podle předem dohodnutých pravidel a parametrů.

PEKAŘSTVÍ ZÍDKOVÁ

Nepomucká 8 326 00 Plzeň

PEKAŘSTVÍ ZÍDKOVÁ

Nepomucká 8 
326 00 Plzeň

Telefon: +420 377 243 240
Web: www.pekarstvi-zidkova.cz

Pekařství Zídková je rodinné pekařství, které vzniklo v únoru 2004 se sídlem v Dominikánské ulici v Plzni.
V roce 2006 se přestěhovalo na stávající adresu Nepomucká 8, Plzeň- Slovany, kde je otevřena i prodejna Spar Zídková.'.chr(10).chr(13).'Specializují se výhradně na ruční výrobu na základě klasických receptů. Díky tomu jsou zváni na farmářské trhy a také dováží do farmářského obchodu.

MLÝN PODHORA -…

Domažličky 12 339 01  Klatovy

MLÝN PODHORA - Josef Krůs

Domažličky 12 
339 01  Klatovy

Telefon: +420 602 408 467
Web: www.mlynpodhora.cz

MLÝN PODHORA se dvěma rybníky je postaven o samotě v údolí, sevřeném poli a jehličnatými lesy, 7km východně od Klatov.

Byl založen již v 17. století, v 18. století se připomíná jako mlýn o jednom vodním kole na nestálé vodě. V roce 1922 byl zakoupen rodem Krůsů a v jejich péči zůstává dodnes. Mlýn byl funkční až do roku 1961. Během své existence byl mlýn opakovaně přestavován a upravován. Poslední rekonstrukcí prošel v roce 2007, kdy zde bylo vybudováno malé rekreační zařízení.

V současnosti se na okolních polích pěstuje zelenina, část prostoru mlýna je využívána pro rekreaci včetně ubytování, ve strojovně vodní elektrárny je zřízeno malé muzeum.

FARMA STRUHY

Struhy 39 397 01 Písek

FARMA STRUHY

Struhy 39
397 01 Písek

Telefon: +420 725 088 030
Web: www.farmastruhy.cz

Rodinná farma hospodařící v režimu ekologického zemědělství. Provoz mlékárny byl zahájen v červnu 2015. Zpracovává se zde pouze mléko našich krav, které se od jara do podzimu pasou na pastvinách kolem farmy. Veškerá produkce farmy má certifikát BIO, tedy i všechny mléčné výrobky a vše co se do nich přidává /např. ovocné složky, bylinky a koření mají certifikát BIO. Vše je vyráběno podle tradičních postupůa receptur, pouze z mléka, čistých mlékárenských kultur a syřidla. Nepřidávají se žádné konzervanty, barviva, škroby, stabilizátory, sušené mléko a umělá sladidla.

POD OŘECHEM – HOLY…

Wista Cz-Ek s.r.o.Petrov 349, 696 65 Petrov

POD OŘECHEM – HOLY FARM

Wista Cz-Ek s.r.o.
Petrov 349, 696 65 Petrov

Telefon: +420 608 742 527
Web: www.pod-orechem.cz
Facebook: Pod ořechem

Pivní edice
Jednoho dne spojili dva rody s tradicí vinařskou svou krev. Na dvoře rodu jednoho chovali psa. Na dvoře druhém černé kočky. Společně pak objevovaly a poznávaly, že nejen víno, ale i pivo svou krásou a rozmanitostí na stůl patří. A tak se zrodil nápad své pivo mít.
Neuběhlo mnoho času a zrodil se Holy Dog, který následovala Holy Cat a farma byla na světě.

HRADECKÉ DELIKATESY…

Sídlo: V Dolině 1515/1b 101 00 Praha Provozovna: Machkova 102/1 500 11 Hradec Králové

HRADECKÉ DELIKATESY s.r.o.

Sídlo:
V Dolině 1515/1b 
101 00 Praha

Provozovna:
Machkova 102/1
500 11 Hradec Králové

Telefon: +420 725 901 195
Web: www.hradeckedelikatesy.cz
Facebook: Hradecké Delikatesy

Manufaktura vznikla v roce 2010 v Hradci Králové, kde žijeme, tak proto HRADECKÉ DELIKATESY. Veškeré úsilí zaměřujeme na kvalitu a chuťovou vyváženost našich výrobků. Naše delikatesy jsou vyráběny z přírodních surovin, bez zbytečné chemie. Vše vyrábíme ručně a především srdcem. Vyrábíme podle originálních receptur, u kterých dbáme na vhodné kombinace bylinek a koření tak, aby byly chutné a zároveň i zdravé.'.chr(10).chr(13).'Od počátku fungování manufaktury usilujeme o spojení tří základních principů: co nejšetrnějšího – ekologického pěstování surovin s prokazatelnými vlastnostmi i zdrojem, jejich následného zpracování do formy delikátních a více či méně tradičních výrobkůa jejich následného přímého prodeje. Krom maximální snahy nešetřit na kvalitě a množství/poměrech surovin se snažíme dát chuti co největší zážitkovou hodnotu.

LADISLAV MATĚJKA – ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ

Letiny 23 336 01 Blovice

LADISLAV MATĚJKA – ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ

Letiny 23 
336 01 Blovice

Telefon: 371 596 31
Web:

Uzenářství pana Matějky funguje od roku 1992 a zabývá se výrobou vynikajících bezlepkových uzenin, klobás, salámů a dalších uzenářských výrobků.

BEZLEPKOVÁ PEKÁRNA…

Resolution s.r.o Šimůnkova 1 180 00 Praha 8

BEZLEPKOVÁ PEKÁRNA DOKTOR PEKAŘ

Resolution s.r.o 
Šimůnkova 1 
180 00 Praha 8

Telefon: +420 777 073 173
Web: www.bezlepkovychleb.cz
Facebook: Bezlepková pekárna Doktor Pekař

Naše filozofie je jednoduchá. Všichni kdo musí nebo chtějí držet bezlepkovou dietu řeší denně problém s pečivem. Většina bezlepkového pečiva se kvalitou a trvanlivostí ani nepřibližuje pečivu běžnému. Mnoho celiaků doma peče svůj vlastní chléb, ale potýká se s kolísající kvalitou a hlavně s trvanlivostí.
My jsme se rozhodli to změnit a proto vám přinášíme zcela novou kvalitu na trhu s bezlepkovým pečivem. Vyrábíme 100% čerstvé bezlepkové pečivo nejvyšší kvality. Naší stálicí a tahounem je bezlepkový kvasový chléb. Novinkou a doslova bezlepkovou revolucí je drobné čerstvé kvasové pečivo, které je téměř k nerozeznání od pečiva lepkového — kornspitze, pivní rohlíky, světlé bagety a italské foccacie s rozmarýnem. Každý bezlepkář má možnost si koupit čerstvé nebalené pečivo stejně jako ostatní.
Kromě pečiva slaného peče Doktor Pekař také sladké pečivo v kvalitě, kterou byste si představovali, že vychází z trouby u vás doma. Luxusní šlehačkové bábovky, muffiny se sezonními příchutěmi, fit koláče plné semínek a ořechů, kvasové italské pandorino a mnoho dalších dobrot. Sortiment rozšiřujeme a měníme podle ročních období a ovoce, které je zrovna „in“.
Vše dodáváme do prodejen v čerstvém stavu, pečivo neuzavíráme do igelitu ani do různých plynů. Náš chléb je i po několika dnech díky svému živému kváskovému základu ve výborné kondici. Není třeba ho před každým použitím trápit v topinkovači, svou strukturou i chutí se velice blíží obyčejnému lepkovému chlebu. Tím že naše pečivo postrádá bílou mouku a lepek, je alternativou k běžnému pečivu i pro ty, kdo se zajímají o své zdraví i když netrpí celiakií.
váš Dr. Pekař

ZDENĚK HRDLIČKA -…

Dolánky nad Ohří 152, 413 01

ZDENĚK HRDLIČKA - zeleninová farma

Dolánky nad Ohří 152, 413 01

Telefon: 724 328 514
Web: www.farmahrdlicka.cz

Farma Zdeněk Hrdlička zaujímá významné místo mezi zemědělskými výrobci na Litoměřicku. Počátek firmy se datuje rokem 1992 a navazuje na dlouholetou rodinnou tradici. V současné době se na chodu farmy podílí již čtvrtá generace. V současnosti obhospodařujeme 65 ha půdy.
Zemědělská výroba je zaměřená na pěstování různých druhů zeleniny a ovoce. Naše farma je speciálně zaměřena na pěstování brambor, cibule, okurek, rajčat, paprik, kapusty, květáku, kedluben, brokolice i jiných druhů zeleniny a ovoce.'.chr(10).chr(13).'Dodáváme zeleninu na farmářské trhy, prodáváme stánkařům a také nabízíme prodej zeleniny ze dvora, kde máme otevřeno denně.

MLÉKÁRNA BABINA

Školní statek Plasy – Babina s.r.o Babina 76 331 01 Plasy

MLÉKÁRNA BABINA

Školní statek Plasy – Babina s.r.o
Babina 76
331 01 Plasy

Telefon: +420 601 382 924
Web: www.babina.cz
Facebook: Babina-mlékárna

LABORA s.r.o.

Opatství Nový Dvůr – OCSO Dobrá Voda 20 364 01 Toužim

LABORA s.r.o.

Opatství Nový Dvůr – OCSO
Dobrá Voda 20
364 01 Toužim

Telefon: +420 353 300 500
Web: www.novydvur.cz

Jsme cisterciáčtí mniši-trapisté. Náš klášter byl založen v roce 2002 francouzským opatstvím ze Sept-Fons. Modlíme se a živíme se prací našich rukou.'.chr(10).chr(13).'Od roku 2004 v Opatství Nový Dvůr vyrábíme několik druhů hořčic. Většina z nich jsou s biocertifikátem. Naše hořčice jsou vyráběné mnichy podle originálních trapistických receptur.'.chr(10).chr(13).'Hořčice je vyráběna řemeslnicky a v malém objemu, z vybraného hořčičného semínka, které po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter, je rozdrceno na mlýnském kameni, provoněno medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává svoje nezaměnitelné aróma.'.chr(10).chr(13).'Všechny druhy hořčice jsou bez konzervantů.

ZDANOVSKÉ UZENINY s.r.o.

Ždánov 29 344 01 Domažlice

ZDANOVSKÉ UZENINY s.r.o.

Ždánov 29 
344 01 Domažlice

Telefon: +420 602 485 166
Web: www.zdanovske-uzeniny.webnode.cz

ZELÁRNA LOBKOWICZ

Plzeňská 61/3 322 00 Plzeň – Křimice

ZELÁRNA LOBKOWICZ

Plzeňská 61/3 
322 00 Plzeň – Křimice

Telefon: +420 377 822 669
Web: www.pravekrimickezeli.cz

Kolem roku 1920 vystavěla rodina Lobkowiczů mezi Křimickým zámkem a protékající řekou Mží malou zelárnu. Vedení ZPČ lihováren a konzerváren na začátku 50. let přeneslo zelárnu z podzámčí do rozlehlejší budovy bývalého pivovaru. Křimická zelárna na tomto místě sídlí do dnes. Tehdy byly uvedeny do provozu nové kádě z modřínového dřeva a na 1. patře zařízena velká zpracovna.
Vroce 1994 byla v restituci vrácena zpět zelárna i se zbytkem nemovitého majetku v Křimicích rodině Lobkowizců. Od té doby v zelárně zaměstnáváme během sezony až 40 lidí.
Už zhruba před sto lety zrálo zelí v modřínových kádích. Dnešní výroba se od té tehdejší téměř vůbec neliší. Jedinou práci, kterou za lidi vykonávají stroje, je krouhání hlávek. Do nakrouhaných hlávek se přidává jen sůl a kmín, což dává charakteristickou chuť pravému křimickému zelí.
Pak už je na řadě šlapání zelí. Do kádí vstoupí zaměstnanci v holínkách, aby bylo zelí řádně upěchované. Je důležité zbavit se vzduchu. Dle odrůdy se zelí nechá zrát v kádích. Jedná-li se o rané odrůdy zelí, je potřebné je v kádích nechat zrát tři až čtyři týdny, ostatní druhy šest až osm týdnů. Křimické zelí vzniká na základě mléčně kvasného procesu bez použití urychlovačů. Za jedinou sezonu, která většinou trvá od září do prosince, se zde zpracuje kolem 200 tun hlávek.

Koupit je u nás možné jak již hotové kysané zelí, tak i krouhané hlávky, jež si lidé mohou doma sami naložit. Samozřejmě máme v nabídce také hotové saláty z kysaného zelí se spoustou příchutí. Naší specialitou je i šťáva ze zelí, která zde říkáme křimický burčák.

MARTÍNKOVA FARMÁŘSKÁ VEJCE

Petr Martínek Osvračín 91, 345 61

MARTÍNKOVA FARMÁŘSKÁ VEJCE

Petr Martínek
Osvračín 91, 345 61

Telefon: +420 379 427 028
Web:

Pan Petr Martínek chová svoje slepice ve volném výběhu kde se mohou oproti klecovému chovu projevovat přirozeně, uspokojovat své potřeby a jejich životní pohoda je nesrovnatelná.

MIXIT s.r.o.

Sídlo: U Dubu 147 00 Praha 4 – Braník Provozovna: Ohradní 65, 140 00 Praha 4

MIXIT s.r.o.

Sídlo:
U Dubu 147 00 Praha 4 – Braník 
Provozovna: Ohradní 65, 140 00 Praha 4

Telefon: +420 725 366 466
Web: www.mixit.cz
Facebook: Mixit.cz – Namíchej si svoje musli

Ptáte se, kdo za tímto neobvyklým projektem stojí?'.chr(10).chr(13).'Jsme dva mladí muži Tomáš a Martin, někdejší spolužáci ekonomie z vysoké školy, kteří se nedlouho po promoci sešli nad myšlenkou vzniku projektu, který by na českém trhu chyběl a přinášel zákazníkovi opravdový užitek. V současnosti mají nadějné projekty s nadšenými lidmi v čele dost možností uspět u investorů, kteří se tak stanou podílníky ve vznikajícím podnikání. My jsme řekli ne.. chceme jít vlastní cestou, podnikání vybudovat sami, od nuly a po krůčcích. Proto financování probíhá z vlastních či rodinných zdrojů a od spuštění v roce 2010 dodnes se podílíme takřka na všech dílčích procesech vedoucích k uspokojení zákazníka.'.chr(10).chr(13).'Od první chvíle se snažíme o přátelský vztah se zákazníkem, nabídnout mu něco víc než nákup přes internet. Mimo chutných a kvalitních surovin, jejichž výběr trval téměř rok, chceme dopřát i zábavu či zážitek. Usilujeme, aby návštěvníka našich stránek bavilo si namíchat vlastní mix, těšil se na objednávku, aby ho zaujal náš obal a především - aby chutnalo a rád se pak vrátil. Mezitím očekáváme jakékoliv podněty k tomu, co nám nejde, mohlo by jít lépe nebo by Vás ještě více uspokojilo. Mixit je postaven na Vašich přáních, proto se nestyďte nám je sdělit či upozornit na jakoukoliv nespokojenost nebo nedostatek, chceme dostat šanci jej napravit.

ČONGRÁDY s.r.o.

Sídlo - Čermákova 1236/6 120 00 Praha 2 Provozovna - K třešňovce 1248 Mníšek pod Brdy

ČONGRÁDY s.r.o.

Sídlo - Čermákova 1236/6 
120 00 Praha 2 
Provozovna - K třešňovce 1248 Mníšek pod Brdy

Telefon: +420 720 527 631
Web: www.congrady.eu

Rodinná tradice výroby paštik.
Tyto konzervované výrobky vycházejí z rodinné receptury, kterou vytvářel pan Štefan Čongrády. Několikaleté zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vytvořit produkty s vyváženou chutí a hlavně ze skutečného masa. Celou produkci zajišťuje vnučka Štefana Čongrádyho Zuzana s manželem Tomášem, kteří převzali rodinnou tradici přípravy poctivých paštik a masných výrobků.

ŠUMAVSKÁ MLÉKÁRNA

Šumavský statek Dlouhá Ves s.r.o Dlouhá Ves 98 342 01 Sušice

ŠUMAVSKÁ MLÉKÁRNA

Šumavský statek Dlouhá Ves s.r.o
Dlouhá Ves 98
342 01 Sušice

Telefon: +420 376 555 108
Web: www.sumavska-mlekarna.cz

Mlékárna byla vybudována v roce 2014. Vznikla vestavbou do stávajících garáží v areálu dílen společnosti ŠUMAVSKÝ STATEK DLOUHÁ VES s.r.o.. V mlékárně se zpracovává výhradně kvalitní plnotučné mléko z vlastní produkce. Výroba byla zahájena v lednu 2015. Součástí provozu je i prodejna.

KOLDOKOL

Hana Němcová Krhov 108 687 71 Bojkovice

KOLDOKOL

Hana Němcová
Krhov 108
687 71 Bojkovice

Telefon: +420 605 033 951
Web: www.koldokol.cz
Facebook: Koldokol

Rodinná firma Koldokol z Bílých Karpat
V roce 2007 jsme se nastěhovali do pronajatého domku na okraji malé obce Krhov v Bílých Karpatech. Ještě dřív, než jsme domek koupili, se nám podařilo koupit téměř 3 ha pozemků v těsném sousedství s plánem vysadit zde ekologický ovocný sad. Hledali jsme také způsob jak se uživit „z domu“ a jak zužitkovat budoucí úrodu našeho sadu, a proto jsme se rozhodli zkusit vyrobit a prodávat bio džemy. Zajímá nás zdravá výživa a náš přístup k jídlu se změnil i narozením naší dcerky Mariany. Chtěli jsme proto vyvinout originální recepturu džemu, která by nepoužívala cukr – vznikla tak Bioláda, která je doslazená jablečným koncentrátem a zahuštěná výtažky z mořských řas. Postupně pak přicházely další nápady jak rozšířit sortiment BIO produktů – např. čajové směsi z bylinek, které sbíráme v našich sadech a v okolí. V roce 2012 jsme začali prodávat sirupy a ledové nápoje bez přidaného cukru ZEN.

JEŽKŮV STATEK

Ježkův statek s.r.o Na Kariánce 3185 394 70 Kamenice nad Lipou

JEŽKŮV STATEK

Ježkův statek s.r.o
Na Kariánce 3185
394 70 Kamenice nad Lipou

Telefon: +420 603 462 562
Web: www.jezkuv-statek.cz

Za značkou Ježkův statek stojí David Vortel, který část výrobků vyrábí ve vlastní manufaktuře, zbytek mu dodávají rodinné firmy - výrobci nebo zpracovatelé převážně z Vysočiny.'.chr(10).chr(13).'Z Ježkova statku bereme mléčné výrobky – mléko, smetanu, máslo, jogurty, sýry. Mléko se zpracovává v Mlékárně Polná na Vysočině, jejich hustá smetana je opravdu poctivá. Jogurty a kysané výrobky se vyrábí v historické manufaktuře Sýrárna bratří Brunnerů v Jarošově nad Nežárkou, kam je mléko dodáváno od lokálního farmáře.

PASTA FIDLI

Pasta Fidli s.r.o. Ke škole 1388 252 10 Mníšek pod Brdy

PASTA FIDLI

Pasta Fidli s.r.o.
Ke škole 1388
252 10 Mníšek pod Brdy

Telefon: +420 778 000 477
Web: www.pastafidli.cz

Sdružení Náručuž 13 let pomáhá osobám se zdravotním postižením a jejich rodinám prožít aktivní a spokojený život. Poskytujeme jak sociální služby, tak rovněž vytváříme pracovní příležitosti lidem s mentálním postižením a duševním onemocněním v sociální firměModrý domeček v Řevnicích. Tady jsme zaměstnali už 22 lidí. Pracovní místa se nám daří dlouhodoběudržet, i když to v dnešní doběnení vůbec jednoduché. Přesto ale věříme, že v naší práci jdeme správnou cestou, když vytvářením pracovních příležitostí podporujeme naše zaměstnance v samostatnosti a zbavujeme je tak absolutní závislosti na sociálních dávkách a podporách. Trvalá práce zlepšuje i jejich zdraví a umožňuje jim možná poprvé v životězažít úspěch a pocit, že něco dokázali.'.chr(10).chr(13).'<strong>Výrobna čerstvých těstovin Pasta Fidli</strong>'.chr(10).chr(13).'Výroba byla zahájena v lednu 2014,v tuto chvíli jsme poskytli zaměstnání 7 osobám zdravotně znevýhodněným či sociálnězněvýhodněným na trhu práce tj. především dlouhodoběnezaměstnaným. V současné dobědodáváme do více jak 120 restaurací a 50 maloobchodních prodejen, našimi zákazníky jsou renomované restaurace jako jsou Four Seasons, hotel Alcron, Zátiší Group, Malostranská beseda, Potrefené Husy, Kogo.

POCTIVÝ GRUND

Ing. Roman Plas ­ Poctivý grund Libčany 240 503 22 Libčany

POCTIVÝ GRUND

Ing. Roman Plas ­ Poctivý grund 
Libčany 240
503 22 Libčany

Telefon: +420 724 558 440
Web: poctivygrund.cz
Facebook: poctivygrund

Poctivý grund vznikl jako rodinná firma na základě osobních zkušeností získaných z pobytu v rezervaci Shakati v Jihoafrické republice. Jelikož jsou rodiče stále v úzkém kontaktu se spolumajitelkou národního parku Shakati, umožnili nám a my dále svým dětem pobývat v této krásné rezervaci plné úchvatných míst a jedinečných scenérii plných afrických zvířat, které známe jen s oplocených výběhů našich ač krásných, tak stále jen zoologických zahrad. Kromě důležité práce v parku a starost o jeho návštěvníky, jsme měli možnost navštívit výrobnu průmyslově vyráběného biltogu. I Takto vyráběný biltong v sobě nese velký podíl lidské práce, což jsme si mohli vyzkoušet při výrobě tamního domáciho biltongu podle pradávné receptury. Není pochyb o tom, že jsme se do sušeného masa okamžitě zamilovali. Zároveň nás také napadla myšlenka nahradit biltongem naše „chuťovky k pivu a vínu“. A nejen to! Jedná se především o zdroj velkého obsahu čistých bílkovin a energie bez konzervantů, glutamátů a barviv, které jsou v našem moderním světě používány bez našeho povšimnutí skoro ve všech potravinách.'.chr(10).chr(13).'Proč se tedy nepodělit s takovým výrobkem i doma? Nastoupili jsme na dlouhou a trnitou cestu, abychom vyrobili skutečně pravý český a svým složením ČISTÝ výrobek odpovídající všem českým potravinářským a hygienickým normám, které patří k nejnáročnějším a nejpřísnějším na světě.

KONEČNĚ VÝVAR

Jaroslav Váchajaroslav@konecnevyvar.cz

KONEČNĚ VÝVAR

Jaroslav Vácha
jaroslav@konecnevyvar.cz

Telefon: +420 603 114 869
Web: www.konecnevyvar.cz
Facebook: Konečně vývar

Jsme tři kluci. Jarda „Jaruna“ Vácha dělá firemní consulting, jeho brácha Honza je softwarový specialista a já, Jakub Gruber, jsem grafický designér. Co máme společného? Všichni jezdíme na longboardu a všichni milujeme vaření. Od počítačů si utíkáme odpočinout do kuchyně. Když jsme si jednou takhle utekli do Francie za jídlem a surfováním, Jarunu napadlo, že nám doma na trhu schází jeden produkt — poctivý vývar bez chemie a nesmyslů. Ze začátku jsme to nebrali moc vážně, ale čím dál víc jsme si začínali uvědomovat, jak moc bychom ho vlastně v regálech sami chtěli. Když jsme se vraceli, měli jsme už vymyšlený název, sháněli jsme recepty a plánovali první vaření...

SKLENICE ZDRAVÍ

Mgr. Daniela Okrouhlá provozovna Vstiš 157 334 41 Dobřany

SKLENICE ZDRAVÍ

Mgr. Daniela Okrouhlá
provozovna Vstiš 157
334 41 Dobřany

Telefon: +420 606 306 622
Web: www.sklenicezdravi.cz

Sklenicezdravi.cz je malá rodinná společnost. Zabýváme se výrobou bylinných a ovocných sirupů a marmelád se zaměřením na Rakytník řešetlákový, Arónii, Muchovník (Indiánskou borůvku). Vyrábíme také 11 druhů pečených čajů, všechny obsahují rakytník, aronii nebo muchovník a nově i brusinky, tedy ovoce výrazné a pikantní chuti. Ovocné čaje obsahují pouze ovoce, vypečenou šťávu z něj a cukr nebo jiné přírodní sladidlo. Nabízíme také několik výrobků slazených pouze stévií, fruktózou či kapkou českého medu. Ovoce pochází z vlastní zahrádky. Největší část je ale přímo od českých pěstitelů, kupujeme hlavně bio kvalitu bez chemického ošetření.'.chr(10).chr(13).'Hlavním motivem pro založení společnosti je výroba zdravých potravin, které se běžně používají. Například ovocné sirupy, z nichž denně připravujeme nápoj hlavně dětem nebo džem, který si ráno namažeme na chléb k snídani. Co si v rámci těchto každodenních rituálů dát něco, co našemu tělu dodá co nejvíc vitamínů a minerálů? A co teprve ovocné tiramisu a další dezerty, do nichž lze naše džemy použít... Mlsejte zdravě!